Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen
Rioollucht voorkomen Redactie, 17 januari 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Breda en omgeving!

Wanneer er een onaangename geur vanuit het riool uw woning binnendringt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Wanneer u begint met het controleren van de afvoeren of de sifons, kunt u kijken of er een verstopping aanwezig is. Door de sifons schoon te maken, kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur echter aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren rioolbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel ervaring en beschikken over de juiste apparatuur om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt met een gerust hart achterover leunen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Mogelijke factoren die kunnen bijdragen aan rioollucht in uw woning zijn:Als gevolg van werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

Wat veroorzaakt het probleem: verstopping in de afvoer

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit mogelijk te maken hebben met een verstopte leiding. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook voorkomen dat niet een leiding, maar het riool zelf, verstopt raakt. raag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Is er sprake van een lekkage in uw leiding?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende muffe geur uw huis binnendringen. Hierdoor kan er sprake zijn van een onaangename geur en uiteindelijk van waterschade. Het is daarom noodzakelijk om professionele hulp van een rioleringsbedrijf in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning op een goede manier kunt ontluchten

Een optimale ventilatie van uw afvoer is noodzakelijk. De gebruikelijke werkwijze hiervoor is een pijp die uitkomt op het dak van uw huis. Indien deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de geur van het riool uw woning infiltreren.

Gebruik de afvoer regelmatig om stankoverlast te voorkomen

Via de afvoer van de wc kan geen rioollucht uw huis binnenkomen dankzij een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon. Bij langdurig niet-gebruik kan een afvoer uitdrogen, waardoor de rioollucht vrij spel heeft om uw woning binnen te dringen. Als u wilt voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om geregeld water door de afvoeren te laten stromen.

Tips om rioolstank te voorkomen

Er zijn diverse oorzaken voor een rioollucht in uw huis. Etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil kunnen vaak leiden tot verstoppingen. Door uw afvoerputjes regelmatig schoon te houden, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!