Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen

Afvoer ontstoppen Breda

Het is mogelijk om zelf een verstopping in het riool op te lossen. Er zijn verschillende manieren beschikbaar hiervoor. Maar het is van groot belang om eerst te achterhalen waar de verstopping precies zit. U hebt opgemerkt dat er een verstopping is, omdat het water niet goed of helemaal niet wegloopt. Het is verstandig om dit bij andere afvoeren te controleren om te zien of het probleem alleen optreedt bij deze specifieke afvoer of dat het elders ook voorkomt. Indien de andere afvoeren wel goed doorstromen, dan bevindt het probleem zich specifiek bij deze afvoer. Als het probleem zich echter ook bij de andere afvoeren voordoet, dan is het verstandig om Rioolgroep Zuidwest B.V. te contacteren.

Als er sprake is van een dieperliggend probleem in de afvoer, kunt u mogelijk een borrelend geluid waarnemen in de afvoer en bij het doorspoelen van het toilet. Wanneer uw afvoer volledig verstopt is, kan het zijn dat het probleem niet bij u, maar bij de gemeente ligt. Om hier zekerheid over te krijgen, moet echter eerst de erfscheidingsput gecontroleerd worden. Als u weet waar deze put is, kunt u deze nakijken. Als er water in de scheidingsschacht aanwezig is, is het probleem de verantwoordelijkheid van de gemeente. Als de put droogstaat, betekent dit dat het probleem zich in uw eigen riolering bevindt.

Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw ervaren rioleringsbedrijf in Breda!

Zelf de afvoer ontstoppen

Indien u last heeft van een verstopt riool, kunt u altijd zelf proberen om dit probleem te verhelpen. Er bestaan verschillende methodes om dit te doen, waaronder het gebruik van een plopper of soda. Plaats de plopper op de afvoer en maak geleidelijke maar krachtige bewegingen van boven naar beneden, herhaal dit een aantal keer. Om de opgehoopte viezigheid weg te spoelen, kunt u een emmer water door de afvoer laten lopen. Op deze manier kunt u ook controleren of het ontstoppen succesvol was.

In het geval van beginnende verstoppingen kunt u gebruik maken van soda. Kook een volle waterkoker en giet het hete water voorzichtig in de afvoer. Dit zal helpen om het reeds aangekoekte vuil los te weken. Strooi een half kopje soda in de afvoer en verdeel het gelijkmatig. Voeg daarna een kopje azijn toe aan de soda. Deze combinatie zal een krachtige reactie veroorzaken. Laat het mengsel ongeveer een kwartier inwerken. Zet opnieuw een volle waterkoker aan en giet het water door de afvoer zodra het kookpunt is bereikt. Hierdoor wordt de afvoer weer vrijgemaakt van overblijfselen en kun je meteen zien of het resultaat heeft gehad.

Hulp inschakelen bij een verstopte afvoer in Breda

Indien het zelf ontstoppen van de afvoer niet succesvol is geweest of als u het liever direct aan de specialist overlaat, kunt u met ons in contact komen. Wij bieden u diverse oplossingen om de verstopping voor u te verhelpen door gebruik te maken van verschillende methoden en moderne apparatuur. Om ons in te schakelen kunt u bellen naar 0166 748 309. Wij zullen u vervolgens graag verder helpen en zo snel mogelijk de verstopping voor u oplossen.


Rioolgroep Zuidwest B.V. staat voor u klaar in Breda
Over ons

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor ontstoppen afvoer?

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!