Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen

Rioolvliegjes bestrijden in Breda

Lijkt het alsof er plotseling kleine zwarte vliegjes verschijnen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het is mogelijk dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen vanwege een rioolprobleem. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

Rioolvliegjes komen meestal uit het riool, zoals de naam al doet vermoeden. De voeding van de vliegjes bestaat uit vocht en rottend afval, waarbij ze elke dag 200 eitjes leggen. Voordat u de rioolvliegjes kunt bestrijden, moet u eerst het onderliggende rioolprobleem aanpakken. Anders zullen de vliegjes blijven terugkomen.

Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Breda en omgeving!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

In de buurt van voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, komen rioolvliegjes vaak voor. Dit is waar de vliegjes hun eitjes leggen. Op vochtige plekken in kieren of hoeken, vochtige plekken in schuren of garages, vuilnisbakken, putjes en in verstopte hemelwaterafvoeren kunnen rioolvliegjes buiten het riool voorkomen.

Snel actie ondernemen

Het is om verschillende redenen verstandig om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarbij komt dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermeerderen, waardoor de plaag alleen maar erger wordt. Om definitief af te rekenen met de vliegjes, moet u eerst weten wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes zich bevinden.

Doorgaans vindt u deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, dus wees alert bij toiletten en afvoerputjes. Wilt u zeker weten of u de juiste afvoer heeft, dan plakt u s avonds de afvoer af met een stukje tape. Laat een beetje ruimte vrij, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en blijven vastzitten aan het tape. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, is het een optie om de plakbandtest te proberen.

Het kan voorkomen dat u zelf niet in staat bent om voor eens en altijd van de rioolvliegjes af te komen. Om van de vliegjes af te komen, moet het rioolprobleem worden aangepakt. Bij dit soort gevallen, bieden wij graag onze hulp aan. Neem contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 0166 748 309 voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 0166 748 309 of via onderstaand offerte formulier.


Rioolgroep Zuidwest B.V. staat voor u klaar in Breda
Over ons

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA