Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen
Bent u geconfronteerd met een lekkend rioolprobleem Redactie, 18 juni 2024
Bij een rioollekkage wilt u natuurlijk door de expert geholpen worden, Rioolgroep Zuidwest B.V. is dit in Breda!

Merkt u een lek op in uw rioleringssysteem?Dit kan belangrijke problemen veroorzaken, zowel op het gebied van uw gezondheid als uw financiële situatie. Een lekkend riool wordt vaak gedetecteerd door de onplezierige geur die vrijkomt.

Hoe kunt u een rioollek ontdekken?

Als er een onaangename geur vrijkomt, kan dit erop wijzen dat er een lekkage in uw rioleringssysteem is. Het is tevens mogelijk dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren waarneemt. Als er een vochtige plek op de grond verschijnt, kan dit erop wijzen dat er een lekkage in uw riolering is.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een lek in uw rioolleiding?

Normaal gesproken gaat een riolering ongeveer 20-25 jaar mee. Toch kan tussentijds rioolonderhoud invloed hebben op de duurzaamheid van het systeem. Gebrekkig of onvoldoende onderhoud is vaak verantwoordelijk voor defecten in het rioleringssysteem.

Kan een lek in uw riolering gezondheidsproblemen veroorzaken?

Bij problemen met uw riolering is het van groot belang om te realiseren dat niet alleen uzelf, maar ook anderen gevaar lopen. Een rioollekkage kan ervoor zorgen dat u direct in aanraking komt met besmet afvalwater, wat gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Het gevaar van het besmette afvalwater strekt zich uit tot iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Heeft uw rioleringssysteem last van een lek?

Bij een lekkage in het rioleringssysteem is het van cruciaal belang om zo snel mogelijk een professional in te schakelen die gespecialiseerd is in riolering. Dit is cruciaal om schade aan uw woning te voorkomen. Verschillende opties zijn beschikbaar voor het verhelpen van een rioollekkage.

Een optie is om te kiezen voor relining, wat een duurzame aanpak is voor het repareren van het riool. Relining maakt het mogelijk om bepaalde delen van het riool te repareren zonder dat hier een complete renovatie voor nodig is. Er wordt dan een soort sok in de rioleringsbuis gezet zodat de lekkage is opgelost.

U kunt er ook voor kiezen om het beschadigde deel van de leiding te laten vervangen. Indien de lekkage echter frequent voorkomt of als het riool al oud is. Dan kunt u beter kiezen voor het laten vernieuwen van de riolering.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA