Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen
Bemerk van een defekte afvoerpijp en uw handelingen Redactie, 4 maart 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw ervaren rioleringsbedrijf in Breda!

De riolering is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Het is prettig als alles goed functioneert, maar schade kan altijd voorkomen. Hoe kunt u dit waarnemen? En wat zijn de daaropvolgende stappen?Hier worden diverse tekenen van een kapotte riolering uitgelegd en welke acties u kunt ondernemen om snel in te grijpen bij mogelijke problemen.

Hoe u problemen met uw riolering kunt herkennen

Diverse problemen kunnen aangeven dat er een defect is in het riool. Zo treden er lichte problemen op zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende problemen zoals verstoppingen. Wanneer deze eens per jaar voorkomen hoeft er niet direct sprake te zijn van een kapot riool, wanneer de problemen blijven voorkomen is het slim om het riool te laten inspecteren.

Een extra probleem met verstoppingen is een totaalverstopping die te herkennen is aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw huis. Dit is ook een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen wordt veroorzaakt door een beschadigd riool. Als u een kelder heeft kan er bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf, of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie nodig.

Wat leidt tot problemen met het riool?

Er zijn diverse redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe oorzaken kunnen een rol spelen. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Maar ook schade door slecht weer is een risico. Bij een toename van druk op het riool kan dit resulteren in scheuren in het systeem.

Het riool kan afscheuren van de muur of binnenshuis barsten door spanning op het systeem. Roestvorming en de groei van wortels kunnen ook leiden tot een kapot riool. Het is verstandig om in deze gevallen een rioolinspectie uit te laten voeren voordat met de reparaties wordt gestart.

Waarom dient u uw riool te laten inspecteren?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde hulpmiddelen om een gebrekkig riool te kunnen opmerken. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt snel duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een camera met speciale eigenschappen, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te analyseren en eventuele problemen vast te stellen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. De plekken waar de rook niet meer zichtbaar is, kunnen wijzen op een mogelijk lek in het riool.

U kunt uw riool laten analyseren of herstellen

Heeft u het vermoeden dat u te maken heeft met een kapotte riolering? Of heeft u regelmatig last van rioolproblematiek?Wij zijn bereikbaar om bijstand te verlenen! Neem contact op met Rioolgroep Zuidwest B.V. via 0166 748 309 en plan een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!