Teamfoto Rioolgroep Zuidwest B.V.
Werkzaam in Breda, hoofdvestiging Tholen
Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomt Redactie, 31 januari 2024
Rioolgroep Zuidwest B.V.: uw rioleur in Breda en omgeving!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen geheten. Indien u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dit veroorzaakt worden door een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te bevelen om direct stappen te ondernemen.

Ontdek wat rioolvliegjes kenmerkt

Deze insectjes, met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Opvallend aan deze insecten zijn hun grotere vleugels in verhouding tot hun lichaam, die bovendien bedekt zijn met behaarde haartjes. Ze hebben ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en hebben een grijsgoudkleurige tint. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Meestal worden er 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Gedurende de dag bevinden ze zich in een toestand van rust, maar zodra de avond valt, worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. De belangrijkste reden voor een plaag van rioolvliegjes in huis is meestal te wijten aan problemen met de riolering, vooral bij kapotte leidingen. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u van rioolvliegjes afkomen?

Het is van essentieel belang om de broedplaatsen te vinden om een plaag op te lossen, meestal in stilstaand water of verrot organisch afval. Het is van groot belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Als het gaat om reparaties, kunt u deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Broedplaatsen worden doorgaans aangetroffen op plekken die in verbinding staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is goede hygiëne essentieel.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Rioolgroep Zuidwest B.V.

Wij onderscheiden ons door als een van de weinige bedrijven alle aspecten van rioleringswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met trots kunnen we zeggen dat ons toegewijde team van gecertificeerde professionals nauw betrokken is bij elke stap van het proces. Door met u mee te denken, streven we niet alleen naar het oplossen van uw rioleringsproblemen, maar ook naar het bieden van een oplossing die echt aan uw behoeften voldoet. Deze actieve betrokkenheid leidt tot een oplossing waar zowel u als wij blij van worden.


Als uw specialist in het vervangen of aanleggen van rioleringen, staan wij voor u klaar wanneer zich een rioolprobleem voordoet. Of het nu gaat om inspectie, ontstopping, of reiniging van uw riool, afvoer of leidingen, wij hebben de kennis en ervaring om het probleem grondig aan te pakken. Of het nu gaat om een verstopt toilet, een geblokkeerde afvoer of wateroverlast, onze vakbekwame monteurs staan paraat om het probleem vakkundig op te lossen, zodat u snel weer van een goed werkend rioleringssysteem kunt genieten.


VCA

Reviews van Rioolgroep Zuidwest B.V.

Door Julian van der Linden
Op 29 februari 2024
10

Super bedrijf. Aanwezig op locatie binnen 24 uur en zeer goed werk geleverd.

Door Auke Lootsma
Op 14 december 2023
10

Proffessioneel en snel probleem opgelost, en ook advies en uitgelegd wat de (on)mogelijkheden gekregen. Kortom: natuurlijk hopen dat het niet meer gaat gebeuren, maar als het gebeurd zal ik ze zeker weer bellen.

Door Ivana Pesic
Op 14 augustus 2023
10

Wat een fantastische service. Ik belde in de ochtend en een paar uur later stond er al iemand voor de deur. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van wanneer de monteur ongeveer langs zou komen. De monteur Stef was erg vriendelijk en professioneel. Hij gaf handige tips en legde heel netjes uit wat hij aan het doen was aangezien ik erg nieuwsgierig stond te kijken. Hij hielp ook nog met zware lades terug zetten in mijn wastafel. Als ik meer dan 5 sterren kon geven dan had ik dat zeker gedaan!