Gootsteen ontstoppen Breda

Blijft het water in uw gootsteen staan, of loopt dit maar heel moeizaam weg? Dan is de kans groot dat u met een gootsteen verstopping te maken heeft. Wanneer andere afvoeren wel goed weglopen kan er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd worden dat uw gootsteen verstopt is. Vaak komt dit door etensresten, olie en vet dat zich in uw afvoer ophoopt. Uw gootsteen afvoer is niet gemaakt voor het afvoeren van deze zaken. Voor het ontstoppen van uw gootsteen kunt u terecht bij de rioolexperts van K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen.

Gootsteen ontstoppen Breda signalen

Wanneer het water in uw gootsteen niet meer wegloopt begrijpt iedereen dat deze verstopt is. Helaas is het kwaad dan al geschied. Door vroegtijdig de signalen van een verstopping te herkennen kunt u een volledige verstopping vaak voorkomen. Een gootsteen verstopping kan veel hinder veroorzaken. Het voorkomen ervan is dan ook wenselijk. Een beginnende verstopping is aan de hand van de volgende punten te herkennen:

  • Water in uw gootsteen loopt erg langzaam weg.
  • U hoort een borrelende geluid wanneer het water wegloopt.
  • Er komt lucht/bubbels omhoog bij het weglopen van het water.

Blijf niet te lang met een verstopte gootsteen zitten. Dit kan leiden tot een rioollekkage met eventueel rioolstank en rioolvliegjes tot gevolg.

Gootsteen ontstoppen Breda zelf doen

Een gootsteen ontstoppen kunt u zelf proberen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de zogenaamde ‘plopper’. Vuil dat zich net aan de leiding heeft gehecht kan hiermee los komen. Ook door regelmatig uw afvoer met heet water en soda door te spoelen kunt u een verstopping voorkomen of (deels) oplossen. Echter is dit vaak alleen effectief in het eerste gedeelte van de afvoer. Hoe verderop in de leiding hoe minder goed dit werkt. Heeft u al een complete verstopping dan zal dit niet helpen.

Er zijn ook chemische ontstoppingsmiddelen te verkrijgen. Wees hier wel heel voorzichtig mee. Bij verkeerd gebruik kan dit uw afvoeren ernstig beschadigen waardoor de problemen nog groter worden. Wij zullen deze middelen dan ook nooit adviseren. Heeft u een zwanenhals of sifon van plastic, dan is deze vaak eenvoudig los te draaien. Op deze manier kunt u ook vuil uit uw afvoer halen.

Gootsteen ontstoppen Breda contact

Lukt het niet om uw gootsteen te ontstoppen door de bovengenoemde handelingen uit te voeren? Of zit de verstopping dieper dan de zwanenhals? Laat dan uw gootsteen ontstoppen door de rioolexpert van K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen. Door middel van een rioolreiniging worden uw afvoeren grondig schoon gemaakt. Bel ons nu op 0166 - 74 83 09 voor een afspraak. Als u geen spoed heeft kunt u ook ons contactformulier op de website invullen. Met 17 jaar aan ervaring kunnen wij elke gootsteen ontstoppen. In Breda en omgeving zijn wij u graag van dienst.