Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomt

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen geheten. Indien u last heeft van deze rioolvliegjes, kan dit veroorzaakt worden door een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te bevelen om direct stappen te ondernemen.

Ontdek wat rioolvliegjes kenmerkt

Deze insectjes, met een grootte van meestal 1,5 tot 7 millimeter, kunnen via de kleinste openingen in uw huis terechtkomen. Opvallend aan deze insecten zijn hun grotere vleugels in verhouding tot hun lichaam, die bovendien bedekt zijn met behaarde haartjes. Ze hebben ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop en hebben een grijsgoudkleurige tint. Volwassen rioolvliegjes leven slechts drie weken, maar ze vermenigvuldigen zich snel.

Meestal worden er 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen komen de larven tevoorschijn en binnen twee tot zes weken groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Gedurende de dag bevinden ze zich in een toestand van rust, maar zodra de avond valt, worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. De belangrijkste reden voor een plaag van rioolvliegjes in huis is meestal te wijten aan problemen met de riolering, vooral bij kapotte leidingen. Meestal worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u van rioolvliegjes afkomen?

Het is van essentieel belang om de broedplaatsen te vinden om een plaag op te lossen, meestal in stilstaand water of verrot organisch afval. Het is van groot belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Als het gaat om reparaties, kunt u deskundigen inschakelen om het probleem op te lossen.

Broedplaatsen worden doorgaans aangetroffen op plekken die in verbinding staan ​​met de riolering, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Naast het huis zijn er ook andere plekken waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat, is goede hygiëne essentieel.

Herstel rioolproblemen snel, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0166 748 309

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> De oplossing voor uw verstopte gootsteen
> Bemerk van een defekte afvoerpijp en uw handelingen
> Rioollucht voorkomen