Ontstoppen Breda

Ontstoppen is de remedie tegen een verstopte afvoer of riolering. Wilt u zich niet langer ergeren aan langzaam wegstromend afvalwater of die smerige rioollucht? Neem dan contact op met K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen en laat ons uw ergernissen wegnemen.

Laat u zich niet van de wijs brengen door de term rioolontstoppingsbedrijf. We kunnen helpen bij allerlei soorten verstoppingen. Ook bij een verstopping van de afvoer van de douche, wc, gootsteen of hemelwaterafvoer kunt u bij ons terecht. We zijn bereikbaar via 0166 - 74 83 09 en het contactformulier. Met onze hulp bent u snel van die nare verstopping verlost.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Breda

Een verstopte afvoerleiding is in de praktijk de meest voorkomende vorm van een verstopping. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Ze zijn bij een opeenhoping van vuil allemaal in staat om ondoordringbare blokkades op te werpen.

Natuurlijk zijn niet alle verstoppingen even hevig. Sommige kunt u prima met eigen middeltjes bestrijden. Wees wel voorzichtig met chemische ontstoppingsmiddelen. Sommige varianten kunnen ook schade toebrengen aan uw afvoerleidingen. Mocht het u niet lukken zelf de verstopping op te lossen kunt u een ontstoppingsbedrijf benaderen om dat voor u te doen.

Voor het ontstoppen van een smalle afvoerleiding gebruiken we vrijwel altijd een verenmachine. We laten de veer in de afvoer en rollen deze uit tot we bij de plek van de verstopping zijn gekomen. Vervolgens prikken we de blokkade door en halen de veer terug. Nadat we de veer weer uit de afvoer hebben gehaald spoelen we de leiding na om ook de laatste resten van de blokkade te verwijderen. Daarna controleren we of het water goed doorloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Breda

Bij het ontstoppen van het riool of een bredere afvoerleiding gaan we meestal iets anders te werk dan bij een smalle afvoerleiding. Vanwege de breedte van de standleiding van de riolering is de maximale diameter van onze verenmachine hier helaas niet toereikend. Daarom passen we in deze gevallen hogedrukreiniging toe om de verstopping te verhelpen

We startten met het creëren van een opening in de rioolbuis. Daarna proberen we aan de hand van camerabeelden de exacte plaats van de verstopping te bepalen. Na een juiste inschatting gemaakt te hebben van de plaats en de ernst van de verstopping gaan we naar binnen met een veer voorzien van een roterende spuitkop. Deze spuitkop spuit water onder hoge druk de riolering door en lost op deze manier de verstopping op.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook bestrijden, het is altijd onze insteek om zo min mogelijk overlast voor u te veroorzaken. Stank is vrijwel niet te vermijden. Maar is in de meeste gevallen ook al aanwezig door de verstopping zelf. In vrijwel alle gevallen kunnen we een verstopping binnen een half uur verhelpen zonder hierbij al te veel troep naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Breda

De meest voorkomende reden om te moeten ontstoppen is een opeenhoping van vuil in afvoerleidingen. Vet, haar, zeepresten en andere viezigheid koekt naar verloop van tijd vast aan de binnenkant van een afvoerleiding en zorgt op deze manier voor een blokkade. Naast aangekoekt vuil kunnen ook ingegroeide boomwortels of een verzakte rioolbuis voor een verstopping zorgen.

Om te voorkomen dat een afvoer verstopt raakt kunt u zelf het nodige doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Gebruik een zeefje in de gootsteen, spoel niets door de wc dat eigenlijk niet voor het riool bedoeld is en verwijder de haren regelmatig uit het doucheputje.

En wanneer u het zekere voor het onzekere wilt nemen zou u preventief uw riool kunnen laten reinigen. Op deze manier geeft u een verstopping geen kans. Het grote voordeel is dat we zwakke plekken in de afvoerleidingen al in een eerder stadium in beeld hebben en kunnen repareren nog voordat ze problemen geven.

Contacteer K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen bij een verstopping in Breda

Krijgt u onverhoopt toch te maken met een verstopping? Dan kan K. van der Ham riool service reparatie en verstoppingen u in Breda helpen met ontstoppen. Het type verstopping doet er verder niet toe. Of het nou de gootsteen, de afvoer van de wc, de hemelwaterafvoer of het riool zelf is, wij hebben voor elke verstopping een doeltreffende ontstoppingsmethode.

Neem contact op via 0166 - 74 83 09 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Ook bij de aanleg of reparatie van uw riool kunt u een beroep op ons doen. In Breda en omgeving helpen we u met al uw riool gerelateerde klussen.